Wat kost een keuken laten maken?

Een keuken op maat laten maken: Wat zijn de kosten?

Een van de meest gestelde vragen vanuit onze (potentiële) klanten is: wat zijn de kosten van een maatwerk keuken? U begrijpt vast en zeker dat daar niet een pasklaar antwoord op gegeven kan worden. De prijs is namelijk sterk afhankelijk van verschillende factoren. Onderstaand leggen we u de verschillende factoren uit. Ook vertellen we meer over de voordelen van een keuken op maat en proberen we u een prijsindicatie te geven.

Materiaalsoorten

Interieurwerken K2 maakt al tientallen jaren prachtige maatwerk keukens. De kosten kunnen variëren van €18.000 tot €50.000. Hoe dat kan? De prijs is sterk afhankelijk van de gewenste materialen waarmee de keuken wordt gemaakt. We werken uitsluitend met hoogwaardige kwaliteitsproducten, veelal natuurlijke producten zoals diverse houtsoorten en natuursteen. De inkoopprijs ligt vanwege de hoge kwaliteit een stuk hoger dan de meeste materialen waarmee standaard keukens gemaakt worden.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Complexiteit

Neemt u genoegen met goed, moet het nóg beter en nóg mooier, of moet het werkelijk tot in perfectie alle verwachtingen overtreffen? Hoe meer tijd het kost om een maatwerk keuken te maken, hoe duurder de kosten vanzelfsprekend worden. Het maken van een klein, simpel keukenblok kost vanzelfsprekend minder tijd en geld dan een grotere keuken met verschillende, complexe formaten, afwerkingen en details. De complexiteit is afhankelijk van de ruimte waarin de keuken moet komen, maar ook van de wensen die u zelf aan een keuken stelt.

Keukenelementen en apparatuur

Elke keuken is voorzien van elementen en apparatuur. In iedere keuken zit standaard een spoelbak, kraan en kookplaat verwerkt en daarnaast gebruiken we aanvullende apparaten als een vaatwasser, koelkast, afzuigkap en een oven/magnetron. Hoe veel apparatuur wilt u? Welke functies moeten erop zitten? Welk merk wilt u? Deze factoren beïnvloeden de uiteindelijke prijs.

Een maatwerk keuken vanaf €18.000

De kosten voor een vrij eenvoudige maatwerk keuken met gewoon goede degelijke materialen, een standaard apparatuur pakket en montage zijn opgeteld circa €18.000. Om u een idee te geven van wat u ervoor terug krijgt: onderstaande keuken is onlangs voor een klant gerealiseerd voor het bedrag van €18.000.

Deze op maat gemaakte keuken kostte circa €15.000

De voordelen van een maatwerk keuken

Veel mensen schrikken doorgaans van de totale kosten van een keuken op maat. €18.000 en meer is ook een flinke investering, maar als u de kosten afweegt tegen de voordelen is het de investering zeker waard.

Geen concessies

Bij standaardfabrikanten moet u doorgaans concessies doen. Een keuken vinden die volledig aansluit bij al uw wensen en behoeften is vaak lastig te vinden. U moet immers kiezen uit de standaard keukens welke door de fabriek worden opgeleverd. U bent dus een stuk beperkter in de mogelijkheden.

Hoogwaardig maatwerk materiaal

Keukens bij standaardfabrikanten zijn uiteraard goedkoper. U kunt alleen standaard maten kopen welke vanuit de fabriek in grote hoeveelheden tegelijkertijd worden aangeleverd. Massaproductie is een stuk goedkoper dan maatwerk. Waar standaardkeukens doorgaans van samengeperste papierlagen worden gemaakt, welke worden vermengd met kunststof, hars en kleurpigmenten, gebruiken wij uitsluitend natuurlijke producten. De inkoopprijs van deze producten is duurder, maar kennen een veel levenslange levensduur.

Bespreek de mogelijkheden voor uw keuken met ons

Zit u aan een maatwerk keuken te denken? In ons portfolio kunt u alvast inspiratie opdoen. Wilt u eens vrijblijvend de mogelijkheden en de kosten van uw maatwerk keuken met ons bespreken? Neem dan gerust telefonisch, per e-mail of via het contactformulier contact met ons op, of kom langs in onze showroom in Made waar we u de mogelijkheden kunnen laten zien.


Ook een keuken laten maken op maat? Neem gerust contact met ons op. Tegen een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding kunt u bij ons een keuken laten maken van hoge kwaliteit!

Portfolio   Contact


Blader door ons portfolio en bel gerust om te vragen wat de realisatie van onderstaande keukens heeft gekost.